facebook_pixel

Nak Belajar Step-by-step Cara Tulis Ayat Iklan yang "KILLER" Untuk Letupkan Jualan Produk Anda Sebelum Raya Ini? 

Sekiranya "Ya"... Anda wajib berikan masa 5 minit pada diri anda dan baca tawaran khas ini. (Tawaran ini bakal ditutup tak lama lagi!)

Screenshot Whatsapp Saya...

Bayangkan anda dapat "PM" macam ni...

'Turning Point' Saya Berjaya Buat Duit Dengan Bisnes Online... dan Bagaimana Anda Juga Boleh Dapat Hasil yang Sama

Nama saya Danial Arif. 

Saya ingat lagi saya masa mula-mula buat bisnes online. Saya dulu start jual barang-barang prelove di mudah.my sekitar tahun 2009.

Tak ada la untung sangat, bukan fokus nak untung sangat masa tu.

Nak kata dapat reward diri makan sedap-sedap hasil dari bisnes tu tak ada la. Duit bisnes online cukup pakai, cukup makan je. Tak ada apa yang menarik.

Setelah beberapa tahun berlalu, saya pun tamat pengajian Diploma. Sama macam graduan-graduan lain. Saya cari kerja di jobstreet dan alhamduLillah dapat.

Gaji boleh la, setakat Diploma banyak mana sangat. Hidup pula di sekitar KL/Selangor ni. 

Bila kira-kira baki gaji tiap-tiap bulan, saya baru sedar. Aduii.. Kalau macam ni bila nak dapat beli kereta atau kahwinnya.

Ayah saya ada cerita tentang kisah Irfan Khairi. Sebab terinspirasi dengan kisah Irfan Khairi saya pun start buat bisnes online.

Kebetulan ayah saya ada kawan dia baru buat produk biskut diet. Saya tolong la jual di internet. Balik rumah terus create FB baru dan page baru.

Habis semua orang saya add friend. Saya cakap dengan diri saya:

"Confirm la ramai nak beli dari aku. Produk ni best kot!

Tapi...

Lepas 1 bulan sale kosong.

Bulan ke-2 ada orang PM tanya, tapi lepas bagi harga terus diam...

Saya rasa produk biskut diet ni tak bagus. Saya pun tukar la jual produk lain. Masa tu jadi dropship agent sabun Vitamin ACE.

Lepas sebulan post dekat profile dan page. Sale masih 0. Aduhh... Apa malang sangat ni?

Lepas dekat sebulan jual tu ada la 1 sale, tu pun mak saya yang beli.

Kawan saya ada share tentang FBads masa tu. Saya apa lagi, balik terus buka PC nak buat FBads. 

Bayangkan, tak tau apa-apa, tiba-tiba buat FBads. Buat FBads dengan yakin, bajet RM40 sehari. Saya edit la gambar cantik-cantik, memang ramai klik iklan dan Like.

Tapi, comment semua mengarut.

Like banyak, tapi tak ada pun yang "PM" (Anda pernah rasa?)

Burn lagi duit buat ads. Hmmm...

Ditakdirkan satu hari, kawan saya suggest saya belajar dengan seorang sifu. Saya ambil masa yang lama juga untuk fikir. Nak join ke tak?

Saya nekad je la join kelas sifu tu...

Power! Dalam kelas sifu tu share macam-macam teknik psikologi dan cara untuk pengaruh pelanggan melalui iklan. Ada ajar sikit tentang copywriting. Tapi, ilmu paling mahal adalah Market Research.

Terbongkar! Ni la kunci untuk tulis Copywriting yang "KILLER"!

Balik tu, saya brainstorm nak jual produk baru. Buat market research, saya dapati ada golongan wanita yang nakkan power bank yang design comel. Saya pun pergi lowyat dan borong power bank "Hello Kitty".

.

.

Tak sampai beberapa jam dah ada yang PM dan SMS.

Run ads, bajet RM40 (ke RM 60? saya ingat-ingat lupa), alhamduLillah. Tak sampai beberapa jam dah ada yang PM dan SMS. Oo... ya, zaman tu masih close guna sms sebab whatsapp belum popular.

Paling best, dengan copywriting yang sama saya post di profile personal. Friends tak sampai 1000 pun tapi dapat jual 2 unit dalam masa kurang 24 jam.

Guna formula yang sama dan cuba jual di satu group ni. Tapi kali ni produk premium harga RM 180. Dapat jual 8 unit dalam masa 5 hari je. Tu baru satu group, belum run ads lagi!

Itu la Rahsianya rupanya! Market Research, saya tak pernah tahu dan buat. Disebabkan buat market research ni, saya tak perlu pening fikir idea.

Paling best, dapat hasilkan copywriting yang "KILLER"!

Banyak gila lubuk tempat untuk korek idea. Paling best, saya rasa dalam 70% dari skrip copywriting saya adalah datang dari hasil Market Research di 3 lubuk hot. 

Start hari tu, saya tak pandang belakang dah. Saya hanya perlu guna formula yang sama dan insyaAllah dapat hasil yang sama juga.

Kini, saya salah seoarang content writer/copywriter team Firdaus Aizizi. Sehingga kini saya masih apply formula yang sama.

 

Nak tau formula buat Copywriting yang 'KILLER'?

4 Video Training "COPY MASTER"

4 video ini tentang teknik mudah buat copywriting. Anda belajar dan apply teknik ni, anda juga dapat hasil seperti saya. Silap-silap lagi power dari saya. InsyaAllah.

Bab 1 - Mindset dan Prinsip Asas Copywriting (13 minit 16 saat)

  • Prinsip asas untuk hasilkan copywriting yang efektif
  • Pantang terlarang ketika tulis copywriting
  • Membantu anda untuk faham formula asas untuk buat ayat iklan yang berkesan dengan mudah

Bab 2 - Mengintip Prospek (29 minit 23 saat)

  • Teknik market research untuk baca apa yang bermain di minda prospek
  • 3 lubuk untuk rembat idea copywriting secara halal 
  • Modul ini membantu anda untuk memahami psikologi dan kehendak bakal pelanggan
  • Supaya anda dapat buat ayat iklan yang boleh memukau prospek anda

Bab 3 - Berkenalan dengan Produk (25 minit 23 saat)

  • Bagaimana cara untuk buatkan pelanggan pilih produk anda tanpa perlu bersaing
  • ElemenKuasa manfaat dan ciri-ciri produk pada ayat iklan
  • Membantu anda untuk menyampaikan maklumat produk dengan cara yang berkesan 

Bab 4 - Elemen dan Struktur Copywriting (38 minit 47 saat)

  • Elemen 4T yang wajib ada pada iklan anda
  • Struktur ayat iklan yang simple dan santai
  • Cara tulis headline simple tapi power!
  • Cara untuk menarik minat prospek untuk baca iklan anda
  • Cara mudah untuk tulis isi copywriting yang berpengaruh dan memukau
  • Offer yang menarik minat prospek untuk membeli dengan segera
  • CTA untuk prospek bertindak

Jumlah durasi: 107 minit 11 saat

Video Copy Master. 4.7/5 Bintang 

Hamid Addin, Sifu copywriting

Mula-mula saya tengok video yang 1st, saya dah tergamam dah. Serius ke tuan Danial nak londeh semua ilmu copywriting ni?

Masuk video ke-2 dan ke-3, saya dah senyum. Memang sarat dengan ilmu! Tak payah orang nak pening fahamkan bahasa dan istilah drpd kitab sains. Newbie pun boleh faham dengan mudah.

Lagi dasyat, siap ada homework!

Video last perfect. Bonus tu yang tak tahan tu. Saya bagi 5 bintang

Rabbani Zainal Alam, Bisnes Home Spa

 

Maaf baru berkesampatan untuk view video Tuan, sebelum terlupa terima kasih atas perkongisan dan ilmu yang dicurahkan.

Untuk video 1, bagi saya amat bagus dan menarik. Sebab kebanyakan kita hanya fikir nak duit, make profit, dan nak untung tapi terlupa tentang tujuan kita buat bisnes iaitu membantu menyelesaikan masalah prospek.

Lagi satu, sifat kita yang mudah terpedaya dengan like dan share yang sikit walaupon matlamat kita yang asal adalah sales. Saya suka reminder dalam video intro ni. Memang terjentik.

Saya bagi 4 bintang.

Ezai Zulkarnain, Bisnes Minyak Wangi

Perkongsian tuan dalam video Copy Master ni bagi saya memang real. Detail sangat ilmu yang tuan bagi ni. mintak halal ilmu yng tuan kongsi kan...dh tiptop dh tuan

Banyak juga yang saya belajar balik. baru sedar apa kelemahan saya buat sebelum ni. Banyak juga nak kena study balik. 

Saya bagi 5 bintang untuk video Copy Master

+4 Bonus yang saya nak bagi

Bonus #1 - Video Hypnotic Copywriting (Nilai 30.00 FREE)

  • Penulisan copywriting berpengaruh guna teknik NLP
  • Formula psikologi buat pelanggan bertindak
  • Membantu anda memahami asas cara fikir bakal pelanggan

Bonus #2 - Support Group (Nilai 50.00  FREE)

  • Anda merasai pengalaman seperti belajar dalam kelas
  • Saya bantu anda untuk jawab soalan yang terbuku di hati anda
  • Bakal ada lagi perkongsian Ilmu Copywriting Premium di group
  • Nasihat percuma tentang copywriting bisnes anda

Bonus #3 - Cheatsheet 6 soalan ajaib (Nilai 15.00 FREE)

  • Senarai semak 6 soalan yang perlu dijawab sebelum buat copywriting
  • Membantu anda untuk memahami kehendak prospek
  • Membantu anda untuk kenal pasti segmen pelanggan anda

Bonus #4 - Cheatsheet Product Knowledge (Nilai 10.00 FREE)

  • Senarai semak perkara yang perlu anda tahu tentang produk
  • Membantu anda untuk memahami kelebihan produk anda
  • Membantu anda buat copywriting seecara mudah

Nilai Bonus PERCUMA: RM 105.00

Amaran: Video Training Ini Tidak Sesuai Untuk Semua Orang!

100% sesuai untuk anda yang...

  • Nak tingkatkan jumlah "PM" yang masuk
  • Selalu blur dan tak ada idea nak tulis copywriting
  • Masih tak tahu cara untuk mula tulis copywriting
  • Baru nak belajar tentang copywriting

100% TAK sesuai untuk anda yang... 

  • Mahu ilmu yang seksi, fancy dan advance tahap gaban
  • Dah level sifu, pejam mata pun boleh buat copywriting
  • Mahu jalan yang mudah dan tak konsisten dalam bertindak
  • Nak belajar FBads (video ni hanya tentang copywriting sahaja)

Berapa yang anda perlu laburkan?

97.00 sahaja!

(4 Video durasi 107 minit + 4 Bonus Bernilai 105.00 PERCUMA)

Berita Buruk! 

Jualan Video Panduan Copy Master Bakal Ditutup...

Saya bakal tutup jualan video panduan Copy Master tak lama lagi. Belum pasti lagi bila... Mungkin 2 minggu lagi, mungkin minggu depan... Mungkin esok saya tutup? Saya tak pasti lagi, apa yang pasti memang saya bakal tutup jualan untuk selama-lamanya.

"Alaa... ni semua trick marketing je ni..."

Mungkin ada yang rasa macam tu. Tak mengapa kalau anda rasa skeptik. Tapi anda kena tahu, bila saya tutup jualan nanti, saya tak rugi apa pun, ilmu ini memang ada pada diri saya dah.

Tapi, kalau anda skeptik dan tak dapatkan Video Copy Master dan tiba-tiba jualan ditutup? Anda rasa jualan anda boleh tiba-tiba je meningkat? Adakah magic berlaku tiba-tiba tanpa sebarang usaha?

Saya dah ingatkan, apa pun pilihan di tangan anda. Saya harap anda buat pilihan yang bijak.

 

Sertai Copy Master... Sekarang! 

Klik butang merah sebelum jualan ditutup!

Shares

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.